Пісочне печиво

Пісочне печиво – класичне печиво розсипчасте на вершковому маслі. Зараз у магазинах пісочне печиво з нормальним складом знайти дуже складно, виробники замінюють вершкове масло маргарином та іншими корисними елементами. Тому купувати — не варіант, лише зробити самостійно вдома, тим більше, що це зовсім не важко.

Сам рецепт пісочного тіста універсальний: крім великої кількості видів печива можна робити основи для десертів, наприклад, для чізкейка. Із-за наявності великої кількості вершкового масла у складі тісто найніжніше і розсипчасте з усіх.

Якщо хочете приготувати бюджетніше печиво без вершкового масла, то подивіться рецепт пісочне печиво на олії.

Вершкове масло краще використовувати хорошої якості, так як у печиво смак олії досить сильно відчутний. Жодних маргаринів використовувати не можна.

Кількість вершкового масла впливає на розсипчастість печива, чим більше олії, тим більше розсипчастість і крихкість печива і навпаки тим менше олії, тим твердіше печиво.

Цукрову пудру можна замінити цукром, краще дрібний.

При зазначеній кількості інгредієнтів на виході утворюється приблизно 450 г пісочного печива.

Інгредієнти
  • Вершкове масло 130 грам
  • Цукрова пудра 100 грам
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 250 грам
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка
Кроки
Друк
  • Готуємо всі інгредієнти для приготування пісочного печива. Вершкове масло має бути м’яким, тому його необхідно дістати з холодильника заздалегідь, за годину до приготування. Яйце також не повинно бути холодним, ми або дістаємо його заздалегідь або нагріваємо його в кухлі з гарячою водою.
  • У миску просіюємо борошно (250 г) та розпушувач (1 ч. ложка), перемішуємо.
  • У відповідну ємність викладаємо м’яке вершкове масло, додаємо цукрову пудру (100 г) та щіпку солі. Трохи збиваємо до сполуки інгредієнтів. Це можна зробити або міксером або віночком.
  • Додаємо яйце і знову збиваємо до отримання однорідної маси.
  • До маси, що вийшла, додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Воно виходить м’яке та пластичне. Довго замішувати не потрібно, від цього тісто стає жорсткішим. На даному етапі може здатися, що мало борошна, але навіть не думайте додавати ще після охолодження в холодильнику тісто буде в нормі. Формуємо з тіста кулю, кладемо її в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. За цей час тісто стане еластичнішим і трохи щільнішим за рахунок охолодження. До речі, олія частково блокує розвиток клейковини в борошні, тому навіть якщо тісто довго пролежить у холодильнику, воно все одно залишиться з гарною розсипчастістю. Тісто в холодильнику спокійно пролежить тиждень, а якщо його заморозити в морозильнику, то кілька місяців точно.
  • Далі процес винятково творчий. Формуємо печива як завгодно: можна стандартним способом розкачати тісто і далі вирубувати печиво формами, можна просто руками відщипувати невеликі шматочки тіста і робити будь-яку форму. Я все зробив по-класиці: на силіконом килимку (можна використовувати папір для випічки) розкотив тісто в шар 3-4 мм і красивою формою вирубав печива.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 ° С духовці 8-10 хвилин. Час випікання залежить від товщини печива. З тесту все повторюємо до тих пір, поки тісто не закінчиться.

Пісочне печиво готове! Так просто. Печиво таке ніжне, що тане у роті. Це здорово! Можна взяти із собою на роботу та порадувати колег. Приємного чаювання!

Поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Cooks.com.ua
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: